Wait, because you live

Soms heb ik tijden ideeën op de plank liggen.

Deze ideeën komen in de tijd dan even niet goed uit omdat ze eigenlijk meer aandacht vragen en ik dan juist met een opdracht of een ander proces bezig ben. Ook is er een hoop financiële ruimte nodig om een groot project aan te gaan. Maar vooral verdiend een goed idee mijn volledige tijd en aandacht.

Zo heb ik een keer een gaaf projectplan uitgewerkt. Oh wat zou ik dat graag nog eens oppakken. Hierin werk ik met schilderkunst en beeldhouwkunst samen. Eigenlijk versterken ze elkaar en het verhaal wat ik daarmee wil vertellen.
Ook wil ik samenwerken met andere kunstdisciplines. Uiteraard dans vanwege mijn eigen dansachtergrond en omdat de mens altijd mijn uitgangspunt is en daarnaast film.

Dit is een groot en veelomvattend plan.

Voor het onderzoek zou ik willen samenwerken met een filmmaker en dansgezelschap.
Het liefst met Isabelle Bernaerts als choreograaf omdat ik ervan overtuigd ben dat zij de diepere emotie begrijpt van het verhaal dat ik wil vertellen en dit op artistiek level zou kunnen uitwerken.
Conny Jansen zou ook fantastisch zijn. Zij vertelt prachtige verhalen en haar werk Home heb ik eerder al als inspiratiebron gebruikt voor Verlangen Vieren.

In mijn gedachten heb ik de expositie ingericht.

Het moet een serie van 3 grote beelden en 3 ruimte vullende doeken worden. Samen zijn het 5 voorstellingen die je zelf kunt aanvullen in gedachten.
De ruimte is diffuus door het gefilmde beeld van de dansers welke je niet alleen op de wanden maar ook boven je en onder je ziet.
En in die ruimte….

Soms moet iets wachten, omdat het het wachten waard is. dansende vrouw Linette