“Meisje in Beeld”: Wat kost het?

Visueel ingesteld als ik ben, ondertekende ik mijn werk met een paraaf toen ik net begon. Dat zag er mooi uit. Maar ik kwam er snel achter dat mensen je graag willen googelen en dat het handig is om met een woord te ondertekenen. Je hebt een naam nodig om vindbaar te zijn.

Vervolgens heb ik de naam Linette als merknaam laten registreren. Domeinnaam linette.nl gekocht van een andere gebruiker. En ik moest daar toen behoorlijk voor in de buidel tasten. Ik geloof wel dat ik dat inmiddels heb terugverdiend met de site en naamsbekendheid.

Dat er aan je naamsbekendheid een prijkaartje hangt, wisten ook vroegere kunstenaars al. Dus op welke naam je inzet qua pr en waarmee je signeert is belangrijk. Ongebruikelijk ook om met je voornaam te signeren, maar ook daarin ben ik niet de eerste. Vincent was ervan overtuigd dat hij via die naam bekend zou worden, hoewel dat later anders bleek: “Van Gogh is zoo’n onmogelijke naam om uit te spreken voor vele vreemdelingen, als mijn stukken later in Frankrijk of Engeland of waar ook te recht komen, dan wordt die naam zeker toch maar geradbraakt, terwijl heel de wereld de naam Vincent goed kan uitspreken.” Hij deed daarmee Rembrandt na, die weer bekende Italianen nadeed uit oudere tijden als Rafaël en Michelangelo.

Je naam is je prijskaartje.

Werken van deze meesters zijn niet meer te betalen. Een naam in de kunst, is voor de kunstenaar waardevol, hoewel de meesten dit pas na hun dood echt kregen.

Ik ben benieuwd wat ‘Linette’ nog gaat doen.

Deze weken draait het om de namen. Je suis….wel of niet Charlie?

Ik heet en ik ben.

Het lijkt wel ‘Ik heet, dus ik ben’!

Hoewel in het Frans dat hetzelfde is.

 

Ook zijn er die geen naam hebben. Een meisje van 10 die ingezet wordt als bom met de naam…

Ik weet het niet! Jij?

Geen naam.

Geen prijskaartje.

Gratis te ontploffen.

En niemand weet hoe zij heet!

 

Mijn boek “Vrouw in Beeld” heb ik opgedragen aan mijn dochter die 10 is.

Een ander meisje van dezelfde leeftijd als het meisje in Nigeria.

Mijn hart breekt en ik huil als ik aan het meisje zonder naam denk.

Ook het meisje in Nigeria wil ik in beeld brengen, om haar zo een naam te geven en daarmee hopelijk waarde. “Meisje in Beeld”

 

Meisje in Beeld schilderij