Dresscode: tilt je uit boven het alledaagse!

Dresscode LinetteOhw, ik houd ervan! Hakken, hoeden, alle opsmuk die een vrouw mag dragen, vind ik fantastisch!!

Al als jong kind verkleedde ik me graag om op te treden voor wie maar wilde en paste hoeden als het even kon. Hoeden en petten van alle formaten en vormen; je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het wel opgehad. Ook de oude ruitjes pet van mijn opa ging op mijn hoofd mee naar de middelbare school. Op mijn trouwdag had ik zelfs een hoed op. “Dat past nou helemaal bij jou” zei mijn moeder terecht.

Tegenwoordig zit ik vaak opgesloten in mijn atelier in m’n eentje met als dresscode een vieze spijkerbroek en oude Dr. Martins met verfspetters en een schort voor. Heeft ook zijn eigen charme. Tuurlijk.

Maar ik kan er dan ook extra van genieten dat er zo vaak presentaties zijn waar ik me voor kan optutten. Expositie, presentatie, interview, of Cultuurbal. Allemaal even leuk. En toch té enig als je dan een dresscode van de organisatie krijgt met als thema black tie.

Eigenlijk moeten mensen die dan in jeans komen aanzetten gewoon niet toegelaten worden. Dat kan toch echt niet. Mensen, het leven is als zo…tja. Als je er dan een feestje van kan maken, dan doe je dat toch zeker. Die trui doe je de volgende dag maar weer aan!

Goede kleding, echt leuke kleding kan je gewoon even optillen in het leven. Lekker even gek. Of juist strak stijlvol. Het leven is al zo serieus en sinds wanneer is gewoon en alledaags goed?
Als het kan en je krijgt een dresscode, neem het ervan en sloof je uit. Je zult merken dat je echt even boven alles uitstijgt.

De juiste kleding kan zo belangrijk zijn om boven het alle daagse uit te stijgen.

In Kenia kunnen kinderen alleen naar school als ze het juiste uniform aan hebben. Anders worden ze niet toegelaten. Bij de school waar ik was, betrof dat een geel shirt en een blauw broekje of rokje. Ik liep een lange weg naar de school toe achter een jongen die zo’n uniform trots droeg. Ik keek tegen zijn blote billen aan. Het enige kledingstuk dat hij had was het schooluniform. En het belangrijkste. Zo versleten dat de gaten erin zaten. Maar het was de dresscode die hem de mogelijkheid gaf om boven zijn alledaagse leven uit te stijgen. Uit te stijgen naar een betere toekomst.
Wellicht met meer dresscodes zoals de mijne.

One Response to Dresscode: tilt je uit boven het alledaagse!