Mijn kracht ligt in persoonlijke ontmoetingen en het vertalen van het verhaal in beeld. Ik vind emotie in mijn werk belangrijk. Daarbij komt dat ik meerdere ideeën kan samenvatten in een helder ontwerp met een duidelijke beeldtaal. Ook is van beeld naar tekst, door verhaal, gedicht of een enkele zin, is iets wat ik graag doe.

Ik zoek de verbinding in mijn werk ook in samenwerking. Dat maakt mij ondernemend. Ik zie mogelijkheden en hou ervan om dingen te ontwerpen, initiëren en organiseren. Hierdoor zijn er vele samenwerkingen ontstaan.

Naast vrij werk heb ik diverse mooie opdrachten mogen doen, waaronder: portretten, opdracht vanuit het museum Veenendaal, trofeeën, beelden voor op een grafsteen, illustraties, grote muurschilderingen en nu ben ik aan het werk om twee levensgrote beelden voor het centrum van Veenendaal te maken.

Je bent altijd welkom om me te ontmoeten om te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.
Ik maak ook jouw wereld graag een beetje mooier.

 

 

 

Omdat ik leef

Ik ben Linette en beeldend kunstenaar. Voordat ik als professioneel kunstenaar aan de slag ging, studeerde ik theologie en sociaal pedagogische hulpverlening, waarna ik enkele jaren in de hulpverlening werkte. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen.

Als beeldend kunstenaar is schoonheid creëren niet zozeer een passie, maar kunst maken is een noodzaak, welke voor mij treffend wordt beschreven door St. Augustinus:

‘In een wereld van wanorde, rampen en bedrog is schoonheid soms het enige wat je kunt vertrouwen. Alleen artistieke uitmuntendheid valt niet aan te tasten. Over genot valt niet te twisten. En soms is een maaltijd de enige ware valuta. Je wijden aan het scheppen en genieten van kunst kan dus een ernstige zaak zijn – niet altijd noodzakelijkerwijs een middel om aan de realiteit te ontsnappen, maar soms eerder een middel om vast te houden aan dat wat echt is als al het andere is verworden tot… holle frasen en plot!’

Technieken en Kwaliteiten

Schilderkunst; olieverf en houtskool vanaf 2007
Beeldhouwkunst; brons vanaf 2013

De drie pijlers in mijn Kunst zijn:

  • Verstilling: Zo dicht bij de ziel als mogelijk
  • Verbinding: Betekenisvolle plek van herinnering
  • Schoonheid: Kunst om het leven te omarmen

Lees via deze link, mijn uitgebreide CV (o.a. exposities, publicaties, boeken)

linette logo